Rekordmånga ansluter sig till Övik Energis fibernät 2018

Nu startar Övik Energi årets utbyggnad av fiber till kunder i Bredbyn, Bjästa, Köpmanholmen, Själevad, delar av Ås, Arnäsvall och Ravesta.
stefan_belin_fiber_pressm_1200x628_72dpi
Efter rekordmånga fiberbeställningar under hösten och vintern startar Övik Energi årets utbyggnad. 2000 villor och företag kommer under 2018 få möjligheten att ansluta sig till fibernätet.
-Efterfrågan på fiber är större än någonsin och vi fortsätter att bygga ut fibernätet steg för steg. Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder framtidens infrastruktur i ett öppet nät där de har friheten att välja tjänster från olika leverantörer, säger Maria Olsson, affärsområdeschef Elhandel och fibernät.
-Nu släpper vår entreprenör ut ett dussin grävmaskiner och ett 10-tal fibertekniker i områdena. Detta är bara början vad vi kommer att utföra i år, mer kommer i andra områden. Det kommer bli full fart på vägar och i villaområdena, säger Stefan Belin, utbyggnadschef fibernät, Övik Energi.
Vi kommer att gräva ner 8 mil rör och blåsa in 17 mil fiber för att nå kunderna.
Övik Energi har idag ett omfattande fibernät, i storleksordningen 320 mil i kommunen, och bygger ut steg för steg för att bidra till kommunens och Sveriges mål om att 90 % av hushållen ska ha tillgång till fibernät 2020. Fibernätet byggs med optisk fiber och innebär att kapaciteten är obegränsad och klarar framtidens behov och krav.
Läs också